Privacy Statement SlimWonen App

SlimWonen hecht veel waarde aan jouw privacy. Wij gaan zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om en houden ons daarbij natuurlijk aan de wet en regelgeving. Zoals je waarschijnlijk weet is op Europees niveau nieuwe wet en regelgeving van toepassing op het gebied van privacy. Dit geldt vanaf mei 2018.

SlimWonen vindt het van belang dat jij je comfortabel voelt bij het gebruiken van jouw gegevens / data om aan jou betere dienstverlening te kunnen leveren. Dat is ons uitgangspunt en onze Privacy Identity. We voorkomen dat jij door partijen wordt benaderd aan de hand van de data die SlimWonen App van jouw ontvangt. Alle (persoonlijke) dienstverlening ontvang je alleen binnen de SlimWonen App en alleen als jij daar prijs op stelt.

In dit document lees je welke gegevens wij van jou ontvangen en vragen, voor welke doeleinden deze gegevens worden gebruikt en wat jouw rechten zijn.

 

Welke gegevens SlimWonen van jou ontvangt

Om jou de SlimWonen App dienstverlening te kunnen bieden, ontvangen en verwerken wij bepaalde informatie van jou. Zonder deze informatie heeft de SlimWonen App geen waarde voor je. De informatie die wij van jou ontvangen bestaat uit:

·         NAW-gegevens;

·         De meetgegevens van jouw slimme gas- en elektriciteitsmeter;

o   P4-kwartierstanden elektriciteit (elke 15 minuten)*

o   P4-kwartierstanden gas (elk uur)*

* Dit zijn meterstanden die door jouw netbeheerder per kwartier / per uur worden uitgelezen uit jouw slimme meter. Voor het verwerken van deze gegevens heb je expliciet toestemming gegeven bij het activeren van jouw SlimWonen App account.

Wij verwerken deze ontvangen informatie en bieden jou daardoor het volgende:

·         Inzicht in jouw energieverbruik op dag-, week-, maand en jaarniveau;

·         Jouw bespaardoel;

·         Jouw bespaarscore;

·         Jouw Tips & Klusjes;

·         Vergelijkingen met bewoners uit jouw peergroup;

·         Uitdagingen om extra te besparen op jouw energiekosten;

·         Aanbiedingen om jouw woning te isoleren of te verbeteren;

·         Aanbiedingen voor huishoudelijke apparatuur;

·         Jouw voorschotcheck;

·         Jouw factuurcheck;

·         Jouw alertlijn;

Welke aanvullende gegevens SlimWonen van jou vraagt
Om je een beter, (meer) persoonlijk advies te kunnen geven, onder andere op de gebieden die hierboven zijn genoemd, vragen we jou om aanvullende gegevens. Hiervoor hebben wij vragenlijsten opgenomen in de SlimWonen App. Door antwoord te geven op deze vragen, ontvangen wij de volgende gegevens van jou:

·         Type woning, bouwjaar woning en woonoppervlakte

·         Uitgevoerde duurzame maatregelen in jouw woning

·         Grootte huishouden

·         Apparaten (+typenummers) in huis

·         Gebruiksfrequentie van de wasmachine, wasdroger en douche;

·         Jouw energiecontract (looptijd, tarieven en energieleverancier)

·         Jouw woonwensen op het gebied van duurzame maatregelen, buurtvoorzieningen en huishoudelijke apparaten.

 

Wat zijn jouw rechten?
SlimWonen vindt het belangrijk dat jij weet welke gegevens wij van jou ontvangen en verzamelen. Wij streven ernaar dat je op een makkelijke en toegankelijke manier jouw gegevens kan inzien, bewerken of verwijderen.

Toegang tot en het bewerken van jouw gegevens
Een groot deel van de gegevens die jij ons hebt verstrekt, vind je terug in de SlimWonen App. De SlimWonen App biedt je de optie om gegevens up to date te houden. Zo weet je zeker dat de bespaarpotenties naar jouw persoonlijke situatie zijn aangepast.

Inzage in jouw gegevens
Je hebt recht op inzage in de gegevens die SlimWonen van jou heeft verzameld. Een verzoek tot inzage kun je per e-mail (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) of per post aan ons richten.

Opzeggen van jouw account
Wil je de SlimWonen App opzeggen dan kan dat op ieder moment.
Opzeggen kan alleen per e-mail (
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), zodat er geen misverstand ontstaat dat je wilt opzeggen. Van de opzegging ontvang je van ons een bevestiging per mail.
Binnen 14 werkdagen verwerken we jouw opzegging, waarmee we stoppen met het opvragen van jouw slimme meter data bij jouw netbeheerder.

Verwijderen van jouw gegevens
Wil je dat SlimWonen al jouw gegevens verwijderd? Dat kan. Een verzoek hiertoe kun je per e-mail (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) of per post aan ons richten.
Let op: zodra alle meetgegevens en historie is verwijderd, kan deze niet meer worden teruggehaald en kunnen we deze gegevens dus NIET meer betrekken in dienstverlening aan jou.

Notificaties
SlimWonen maakt gebruik van push-notificaties. Hierdoor geven wij jou een seintje als je een nieuw bericht hebt ontvangen of wanneer er bijvoorbeeld nieuwe informatie, service, alert, aanbieding voor je klaarstaat. Wij verzenden deze notificaties alleen als jij ons hiervoor toestemming hebt gegeven. Je kan deze functie uitzetten in de SlimWonen App.

Het verwerken en delen van jouw informatie

Al jouw gegevens worden met zorg behandeld en wij gaan hier vertrouwelijk mee om. Wij delen jouw gegevens alleen met derden indien dit hieronder is omschreven.

Als wij daarvoor jouw toestemming hebben
SlimWonen verwerkt jouw meetgegevens en andere aanvullende data alleen als jij hiervoor toestemming hebt gegeven.

Als wij daartoe wettelijk verplicht zijn

SlimWonen verstrekt jouw gegevens aan opsporingsinstanties alleen als wij hiertoe wettelijk verplicht zijn.

Als het noodzakelijk is voor het uitvoeren van diensten gekoppeld aan SlimWonen App
Om jou speciale aanbiedingen te kunnen doen, bijvoorbeeld isolatiemaatregelen of huishoudelijke apparatuur, maken wij gebruik van partners. Wij maken duidelijke afspraken met deze partners omtrent de vertrouwelijkheid en veiligheid van de verwerking van jouw gegevens, zodat dit in lijn is met wet en regelgeving. Deze partners mogen de data enkel gebruiken voor het doel dat is overeengekomen met SlimWonen App. Er wordt deze partners niet toegestaan jouw gegevens te gebruiken voor hun eigen bedrijfs en / of marketing doeleinden. Kortom, je wordt via jouw SlimWonen App gegevens NIET benaderd door andere partijen.

Beveiliging

Wij nemen passende technische en organisatorische maatregelen om jouw informatie te beschermen tegen verlies, bewerking, toegang of misbruik en leggen dergelijke verplichtingen ook op aan partners met wie wij samenwerken.